Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle

Singlar i kroppsligt förfall

19 aug , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

Sambokilon är ett vedertaget begrepp, det vill säga de kilon man kan lägga på sig när man flyttar ihop med någon. Men också singlar försoffas och förfaller, och det är dessa singlar med konditionen i botten som de personliga tränarna Jutta Gustafsberg och Vertti Harjuniemi tar sig an i TV5:s höstnyhet Jutan ja Vertin supersinkkudieetti.

Det är en serie som kombinerar element av gör om mig- och kom i form-reality med dejtingprogram. I varje avsnitt hjälper Jutta och Vertti två singlar genom ett tio veckor långt träningsprogram kombinerat med en bantningskur. Moroten för deltagarna är att de får gå på blindträff med varandra på slutet, efter att dessutom ha friserats, sminkats och stajlats om i nya kläder.

Det här är alltså en av nyheterna på TV5 i höst, och man kväver en gäspning. Men det är väl ingen idé för en så liten kanal som TV5 att satsa på annat än billigt producerad reality. Alltid är det några som fastnar på kanalen när de zappar förbi, och det kanske räcker.

Förutom att realityformatet börjar kännas allmänt trött längtar man efter personligheterna som sätter färg på dylika satsningar. Vem minns väl inte gör om mig-realityn Queer Eye med den flamboyante Carson Kressley, eller varför inte rabiate monsterkocken Gordon Ramsey som gjort en förmögenhet på sin stora käft och korta stubin.

Realityseriers framgångskoncept handlar just om välplanerade format och om färgstarka personligheter. I Finland är superkvinnorna Marjo ”Supermarjo” Niittyviita och Kaisa Liski sådana personligheter som fått göra realityserier på de kommersiella småkanalerna. En annan som verkar få göra serie efter serie om sina superdieter är den personliga tränaren och fitnessidrottaren Jutta Gustafsberg. Efter alla säsonger med superdieterna är det nu alltså dags för en supersingeldietserie. Jutta är säkert kunnig på träning, men någon stor realitypersonlighet kan man knappast kalla henne. Hennes sidekick, den personliga tränaren Vertti Harjuniemi är veterligen ny i tv-sammanhang.

Jutan ja Vertin supersinkkudieetti sänds i TV5 onsdagar kl. 21.00, repris lördagar kl. 20.00 och tisdagar kl. 20.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.