Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle

Kändisar på fisketur

1 sep , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

Det mesta börjar vi ha sett på tv, men kändisar som fiskar torde vara hyfsat oprövat. Det här konceptet satsar också MTV3 på i höst i kändiskryddade fiske- och matlagningsserien Merta lähemmäs kalaan. På tisdagskvällar får vi se en eller flera kändisar åka ut och fiska på ett vatten någonstans i Finland, tillsammans med den fiskekunnige programledaren Arttu Harkki. Efteråt åker de och tillreder fångsten i land under antingen kocken Janne Pekkalas eller Roope Rehbinders ledning.

I första avsnittet beger sig schlagersångerskan Arja Koriseva och barytonen Waltteri Torikka ut på Gammelstadsfjärden för att fiska gös. Just fiskemomentet och snacket i båten som upptar största delen av programtiden är inte det intressantaste här. Däremot beger sig kocken Janne Pekkala ut i naturen med växtkännaren Ossi Paloneva för att plocka vildörter, och vad som är ätbart i det fria är något som man gärna hade fått mer information om. Bäst fungerar det när alla efter en mer eller mindre lyckad fångst ställer sig vid rökugnen ute i det fria och lagar mat. Man kan snappa upp en del praktiska tips som att bröd utan kladd kan knådas inuti en plastpåse, och att fisk behåller saftigheten om den röks invirade i saltvattenindränkta dagstidningar.

Bland de fiskande kändisarna i senare avsnitt kan Robin, Antti Tuisku och Antti Reini nämnas.

Merta lähemmäs kalaan sänds i MTV3 tisdagar kl. 20.05, repris onsdagar kl. 16.25 och söndagar kl. 12.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.