Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Såpigt gotisk britcom

5 sep , 2015, 19.30 Malin Slotte

 

Säg BAFTA och man spetsar öronen. Säg dessutom British Comedy Awards och man blir uppmärksam. Den åttadelade brittiska komediserien Hunderby från 2012 har vunnit båda: BCA för både bästa komedinykomling och årets sitcom samt BAFTA för manushantverket. Det låter lovande, och det visar det sig också vara.

Hunderby är något så ganska ovanligt som en komediserie placerad i historisk miljö, eller 1800-tal. Den kombinerar drag av såpa och gotik med en skarpsynt fyndighet. Det handlar om en ung kvinna (Alexandra Roach) som spolas i land efter ett skeppsbrott och räddas både av en stilig läkare och en pryd präst med vriden kvinnosyn. Hon gifter sig med prästen och kommer till en prästgård där svärmodern ligger för döden i en av kamrarna. Dessutom hörs det mystiska ljud från ett torn dit det är förbjudet att gå. På gården styr och ställer en fientligt inställd hushållerska, som för övrigt spelas av seriens skapare och manusförfattare Julia Davis.

Hunderby sänds i Yle TV1 lördagar kl. 22.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.