Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Gala

Inför nattens Emmygala

20 sep , 2015, 21.30 Malin Slotte

 

I natt delas tv-världens Oscars ut på Emmygalan i Los Angeles. Jag gillar ju prisgalor och ska därför för skojs skull försöka mig på att tippa resultatet.

 

I dramaklassen är följande serier nominerade:

Better Call Saul (AMC) – Ska spin-offen på Breaking Bad (som vunnit de två föregående åren) ta hem det? Tveksam. Kan ses på Netflix.

Downton Abbey (PBS) – Alla fem säsonger utom den första har nominerats i denna kategori, tror inte den vinner i år heller.

Game of Thrones (HBO) – Ska det äntligen bli femte gången gillt för fantasyserien som hittills alltid nominerats i denna kategori, men aldrig vunnit? Inte omöjligt faktiskt, även om jag personligen hejar på Mad Men.

Homeland (Showtime) – Serien som vann kategorin 2012 med sin första säsong, är åter nominerad med säsong fyra, efter att i fjol ha blivit utan nominering. Tror inte på seger. Visas här i MTV3.

House of Cards (Netflix) – Tredje gången gillt för HoC? Hm, kanske ändå inte.

Mad Men (AMC) – Här hoppas jag att min favoritserie genom tiderna tar hem det. Det vore ett fint avslut för detta mästerverk vars sista säsong visades i USA i våras. Seriens alla säsonger har nominerats i kategorin, och de fyra första vann den också. Nelonen visar serien här, och alla säsonger kan även ses på HBO Nordic.

Orange Is the New Black (Netflix) – Fängelsedramat debuterar i kategorin. Observera att det inte är den rätt svaga tredje säsongen som tävlar, utan säsong två. Säsong tre kan få svårt att klara nomineringssrecket nästa år, kom ihåg mina ord.

 

Så komediklassen:

Louie (FX) – Louis C.K. är en av mina favoritkomiker, och jag skulle verkligen unna honom detta pris. Men han har nominerats två gånger tidigare, och jag ser inte riktigt att det skulle hända i år heller. Visas här i MTV3.

Modern Family (ABC) – Sannolikheten att serien som vunnit kategorin de senaste fyra åren även tar hem det i år verkar stor. Visas här i MTV3.

Parks and Recreation (NBC) – Serie som är inne på sin sjunde säsong och har nominerats en gång tidigare.

Silicon Valley (HBO) – Nominerades även i fjol.

Transparent (Amazon) – Nykomling med transtema? Inte omöjligt.

Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix) – Även detta en nykomling. Har sett några avsnitt och blev inte så imponerad.

Veep (HBO) – Fjärde gången gillt för Julia Louis-Dreyfus? Ja, inte mig emot.

 

Miniseriekategorin:

American Crime (ABC) – Det kan bli detta kriminaldrama.

American Horror Story: Freak Show (FX) – Det här skräckdramat tror jag minst på.

The Honorable Woman (SundanceTV) – Spionthriller med Maggie Gyllenhaal? Inte omöjligt det heller.

Olive Kitteridge (HBO) – Kanske detta? Om en knepig personlighet som är lärarinna.

Wolf Hall (PBS) – Kan också mycket väl bli denna Hilary Mantel-filmatisering.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.