Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Gymnastikfestival för hela familjen

9 okt , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

I juli hölls världens femtonde gymnaestrada i Helsingfors. Det är en internationell gymnastikfestival som vart fjärde år samlar över 20 000 deltagare någonstans i världen.

Christel Wunschs reportage handlar om fyrapersonersfamiljen Backlund där alla sysslar med gymnastik, även barnen tioåriga Alva och sjuåriga Amos. Föräldrarna Dan från Jakobstad och Anna från Borgå träffades på gymnaestradan i Berlin 1995 och verkar i dag som tränare och koreografer på fritiden.

Programmet besöker dem inledningsvis hemma i Jakobstad där de ivrigt förbereder sig för den stora gymnastikfesten. Sedan får vi följa med på själva evenemanget som alla fyra i familjen för första gången deltar i. Huvudsakligen sker gymnastikuppvisningarna i mässcentret i Böle, som inte är den visuellt mest inspirerande miljön, men entusiasmen hos deltagarna, inklusive familjen Backlund, är inte att ta miste på. Det här är heller ingen tävling, utan uppvisningar med masskoreografier i färgglada dräkter. Och människor i alla åldrar deltar, från barn till pensionärer, hos Backlunds deltar även mormor.

Dok sänds i Yle Fem fredagar kl. 20.00, repris lördagar kl. 13.00 och söndagar kl. 22.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.