Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Hemlöshet och hemligheter

8 jan , 2016, 00.00 Malin Slotte

 

Yle TV1:s nya eftermiddagsserie är australiensiska A Place to Call Home (2013–). Det är fråga om ett hemvändardrama förlagt till femtiotalets Australien, en ambitiös serie som höjer sig över sin genre med en berättelse som går sin egen väg.

Som det framgår av titeln handlar det om att hitta en plats där man kan känna sig hemma. Huvudpersonen Sarah Adams (Marta Dusseldorp) är en sjuksköterska som återvänder hem till Australien med ett passagerarfartyg efter tjugo år utomlands. På båten lär hon känna aristokratfamiljen Bligh. Efter att Sarah får ett allt annat än varmt mottagande av sin egen mor när hon kommer hem, kontaktar hon återigen familjen Bligh för att nappa på ett arbetserbjudande hon fick på båten.

Det här är en serie full av hemligheter. Förutom att Sarah ogärna går in på vissa saker i sitt eget förflutna, finns det även skandalösa saker som familjen Bligh vill dölja och till varje pris tysta ner. Martha får god kontakt med vissa familjemedlemmar, särskilt med änklingen George (Brett Climo). Däremot hamnar hon från första början på kant med familjematriarken Elizabeth (Noni Hazlehurst) efter att ha kommit familjehemligheten på spåren redan på båten.

Både spänning och romantik utlovas med andra ord i denna välgjorde serie väl värd att ges en chans.

Yle TV1 visar 45 avsnitt eller fyra säsonger av serien varje vardag kl. 17.10, med repris följande vardagsmorgon kl. 10.05.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.