Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Kärlek i Tel Aviv

9 jan , 2016, 00.00 Malin Slotte

 

Israeliska serier hör till ovanligheterna i rutan; vanligare torde amerikanska versioner, så kallade remakes, av israeliska serier vara. Hit hör exempelvis Homeland och In Treatment, men också nattens seriestart Matay nitnashek från 2007 har sålts utomlands och åtminstone gjorts i en ungersk version.

Det rör sig om en romantisk relationsserie i tretton avsnitt som utspelar sig bland cirka trettioåringar i Tel Aviv. Seriens personer är på olika sätt sammanlänkade till varandra. I centrum har vi det stiliga paret Shira (Adi Ezroni) och Juval (Lior Ashkenazi) som börjar dejta varandra. Det visar sig att Shira har mer personliga problem än vad hennes framgångsrika yta som reklamare låter påskina. Fadern är okänd och den åldrande modern var kändis i sin ungdom. Juval som downshiftat har en familj som är ansatt av psykiska problem, och Shira får konkurrens om honom av en annan kvinna.

Så har vi Rona (Dalit Kahan), ”den fula kvinnan” som jobbar som revisor på en skönhetssalong och som blir ratad på dejtingmarknaden, samtidigt som hon är blind för den som är uppriktigt intresserad av henne. Hennes vackrare syster är avundsjuk på henne eftersom mamma älskar henne mera.

Ronas väninna Suzy (Yael Sharoni) är en småbarnsmamma som misstänker sin man för otrohet. Det vankas också lesbisk romans i serien så småningom.

Det är med andra ord en hel del som puttrar i grytan här, och som yvigt såpadrama verkar det ha viss charm och vara mer medryckande än genomsnittet. Det man däremot saknar är en större närvaro av staden Tel Aviv. Nu är det mest interiörer här, vilket väl säger något om den budget man haft att röra sig med.
Med undantag för första avsnittet repriseras serien mitt på dagen på lördagar.

Yle Teema sena måndagskvällar och Yle Arenan.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.