Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#23 Malta

14 apr , 2016, 20.27 Malin Slotte

 

Vem åker ut i dag då på #23 i min rankning av årets eurovisionsbidrag? Jo, Malta. Jag måste erkänna att det här är det bidrag av alla i år som jag har svårast att förhålla mig till. Jag blir nämligen inte klok på det. Jag har gett det sina chanser, men i mina öron låter det liksom inte koherent. Det är som ett ihopplock av olika bitar som inte riktigt hänger ihop. Och här vill jag även passa på att (löst) citera Bert Karlsson när han kritiserade melodifestivalbidragen i vintras: Här finns liksom ingen melodi. (Var är alla starka melodier?) Stilmässigt skulle jag definiera detta svenskskrivna bidrag som gospelinfluerad eurovisionspop, med rymligt, mäktigt sound – det är onekligen en snygg produktion. Artisten har också rutin, hon kommer säkert att leverera på scen, därom råder heller ingen tvekan. Och hon är garanterat revenschsugen efter att ha förlorat med 12 poäng mot Lettland 2002 (en av tidernas svagaste vinnare för övrigt). Blir det andra gången gillt för Maltas stora stjärna? Här måste jag faktiskt erkänna att jag inte känner mig kapabel att bedöma hur det går för det här bidraget. Jag är tämligen säker på att det blir final, men inte seger. Men sedan kan det gå hur bra eller dåligt som helst. Det kan bli en placering i toppen, men det kan också bli en i botten, vilket jag alltså tycker vore mer välförtjänt. Eller så nånting däremellan. Den som tittar får se.

, , ,

Kommenteringen är stängd.