Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#15 Australien

22 apr , 2016, 23.46 Malin Slotte

 

I dag skickar jag, efter mycket grubbel och tungt övervägande, hem Australien på #15. Egentligen är det inget fel på detta, men jag är heller inte såld och svept av stolen. Låten är okej, snyggt producerad, modern och allt det där. I videon tycker jag hon gör ett lite svalt och distanserat intryck, däremot råder det ingen tvekan om att det är fråga om en stor röst, kanske den bästa sångaren i hela tävlingen i år. Hon lär mycket troligt leverera live, och eventuellt är det först då som det här bidraget riktigt kommer till sin rätt – precis som det var med Ryssland i fjol. Så därför: i synnerhet om Australien lyckas bättre med scenpresentationen än vad de gjorde då de debuterade i fjol (med en bättre låt än i år), kan detta bli riktigt farligt. Dansaren bådar gott, det kan säkert bli fint och snyggt om han får åka med till Stockholm och bjuda på nåt Sia-inspirerat och coolt dansnummer. Det ser så koreograferat och inövat ut det han håller på med att han knappast enbart gjort det för videon. Så jo, Australien kommer vi tveklöst att se i final, och det ska bli ett nöje att se vad de gör med allt detta på scen.

, ,

Kommenteringen är stängd.