Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#14 Frankrike

23 apr , 2016, 21.42 Malin Slotte

 

I dag åker Frankrike ut på #14 och jag har på känn att jag kommer att bli tvungen att förklara mig än. Alltså hur katten jag egentligen tänkt, när vi kommer fram till topp tio … Lugn, lugn, jag ska förklara mig. Men tillbaka till Frankrike. Det här var väl tralligt och trevligt? Jag påstår heller inget annat. Det är lättillgängligt, lätt att nynna på och klappa med i, och han är ju charmig som få, och dessutom en man, i en tävling där många män egentligen ännu bara är pojkar ur ett medelåldersperspektiv betraktat. Och det kan han nog ta sig en bit på. Sen är ju körflickorna i tutu som klatschar med tamburinpiskorna lite snärtiga. Paketet sitter inte än, men det kan kanske bli något intressant av det här för en gångs skull. Frankrike brukar ju ha det kämpigt i den här tävlingen och ofta beror det på att presentationen brister, trots att låtarna brukar vara snygga. Slutligen en käpphäst jag återkommer till varje år: låtar på blandspråk är ett otyg. Man bestämmer sig för att sjunga på ett språk, och så håller man fast vid det, liksom en författare skriver en bok på ett visst språk, och inte byter till ett annat mitt i, eller plötsligt skriver ett kapitel på engelska ”för att alla ska förstå”. Så gör man inte. Det är ett stilbrott.

, ,

Kommenteringen är stängd.