Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#2 Ukraina

5 maj , 2016, 20.28 Malin Slotte

 

Och silvret går till … trumvirvel … Ukraina! Förutom att detta enligt mig är årets nästbästa bidrag är det också det mest kontroversiella bidraget i år. Ryssland har protesterat mot detta eftersom hon sjunger om hur Stalin behandlade krimtatarerna, men texten blev inte fälld för att innehålla ett politiskt budskap vilket är emot reglerna. I vilket fall som helst är detta ett djupt berörande bidrag. Det har något väldigt eget i sig – möjligen inspirerat av krimtatarisk folkmusik? Oerhört vackert är det, dryper av känsla och smärta, det råder ingen tvekan om att hon menar det hon sjunger. Älskar partiet utan instrument där bara hennes klagande röst hörs. Det är trolskt och mystiskt, och hon gör det med sådant gripande allvar! Jag har då aldrig hört något liknande förr på en eurovisionsscen, och knappast någon annanstans heller för den delen. Att heja Ukraina – välgjord popmusik i all ära men jag skulle glädja mig något oerhört om ett så här smalt etnobidrag gick och vann. Final? Haha, ja lätt! Det här kommer att knipa en topplacering.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.