Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Funktionshindrade på tv

2 jul , 2011, 09.30 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Den som missade dokumentärserien Elvis i glada Hudik när den sändes i SVT i vintras får nu en ny chans när den nu visas i FST.

Glada Hudikteatern i Hudigsvall är en teater med utvecklingsstörda som både medverkat i Allsång på Skansen och som pausnummer i Melodifestivalen. Deras Elvis-föreställning sålde 130 000 biljetter och gästspelade till och med på Brooklyn Academy of Music i New York.

Serien följer ensemblen under ett år, med samlaren Bosse Östlin, Mats ”ICA-reklamen” Melin, tjejiga Maja Karlsson, charmören och föreställningens stjärna Toralf Nilsson och den skönsjungande och välformulerade Theresia Widarsson som huvudpersoner. En viktig roll har också teaterns konstnärlige ledare Pär Johansson.

Serien följer personerna under de ibland konfliktfyllda repetitionerna, men också i privatlivets vänskaps- och kärleksrelationer med sina diskussioner och dramer. Det hela kulminerar i den spännande resan till New York dit kamerateamtet följer med.

En mycket avväpnande och fängslande serie som får en på gott humör. Se den för allt i världen!

Dok: Elvis i glada Hudik startar i FST5 i kväll lördag kl. 21.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.