Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Antikporr med Bukowskis

27 okt , 2011, 07.30 Malin Slotte

 

De kommersiella kanalernas underkanaler – som Jim, Liv och Ava – har blivit något av ett lättsamt livsstilsträsk, kanaler där man i bästa fall kan få en liten stunds avkoppling men mer sällan något av värde och substans.

Den svenska serien Bukowskis (TV8 2011) verkar vara ett litet undantag. Den är en rätt seriös dokumentärserie utan spektakulära realityingredienser som ger en inblick i verksamheten på auktionsfirman Bukowskis i Stockholm.

Det är vackra föremål – och i och för sig också människor i form av de anställda Johanna Fock, Tom Österman och Malin Sveholm. Vi får veta lite om föremålens bakgrund och värde – både utropspris och försäljningspris anges – se utställningar byggas upp och följa med när ett dödsbo värderas.

I första avsnittet bjuds bland annat Bruno Liljefors oljemålning Kråka i tall, en rolig penissäng av Erik Höglund, en läderfåtölj av Poul Kjærholm och en haremsinteriör av Stephan Sedlacek till försäljning. Allt blir inte sålt, men en del rejält över utropspris.

Bukowskis sänds i Ava torsdagar kl. 19.30, med repris fredag 13.30 och söndag 17.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.