Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reseserie

Turista i Tadzjikistan

4 jan , 2012, 19.23 Malin Slotte

 

I Venäjän halki 30 päivässä reste Ville Haapasalo genom Ryssland med Transsibiriska järnvägen som ryggrad. Nu är den i Ryssland verksamme skådespelaren aktuell med en ny reseserie, Silkkitie 30 päivässä, den här gången med Sidenvägen som röd tråd. Med start i Georgien reser han genom forna Sovjetrepubliker som Tadzjikistan, Uzbekistan, Kazakstan samt Mongoliet – länder som de flesta vet mycket litet om.

För den förra serien blev det en välförtjänt Gyllene Venla i livsstilskategorin. Det var fråga om en välproducerad reseserie som utan problem kunde mäta sig med motsvarande internationella produktioner. Och att döma av första avsnittet av den nya serien håller man kvaliteten.

Som programledare hittar Haapasalo den rätta balansen mellan att vara personligt närvarande och upplevande, och att guida och informera tittaren. Det gör sitt till att det märks att han vet vad han talar om och är på riktigt engagerad av det han visar – i första avsnittet är det inte första gången han besöker Tbilisi. Liksom den förra serien tar även denna med tittaren på en resa till platser de flesta av oss aldrig kommer att besöka rent fysiskt.

Efter programmet, klockan 21.45, sänder för övrigt Yle Teema den ryska filmen Kukusjka från 2002, med Haapasalo i en av huvudrollerna.

Sidenvägen på 30 dagar sänds i Yle Teema onsdagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 22.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.