Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie,Tävling

De synskas talangtävling

28 feb , 2012, 01.10 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Mycket har vi sett i tv-väg, men dagens premiär Psychic Challenge International bryter ny mark. Det är inget mindre än en de synskas talangtävling där man säger sig utse världens bästa medium. Psychic Challenge heter det ursprungligen holländska formatet som gjorts i tjugo länder. Psychic Challenge International är den internationella versionen där vinnare från sex nationella versioner tävlar mot varandra, fem kvinnor och en man.

De tävlande utsätts för olika uppgifter som de ska lösa, och de poängsätts beroende på hur bra de lyckas. Första avsnittet har flygbombstema. Den utmaningen består i att med förtäck ta ögon känna in vad en moltyst person som står framför dem har varit med om (ingripit mot en man som hade en bomb i ett flygplan). Den andra uppgiften kan man tycka är mer än lovligt konstgjord eftersom inget i verkligheten står på spel: att identi-fiera en person som har en bomb på sig inne i ett flygplan.

Vi får se hur olika de jobbar för att lösa uppgifterna: där en del känner med händerna i luften ritar en annan på ett papper. Förvånansvärt ofta framstår de som duktiga och lyckas svara rätt. Antingen får de fler ledtrådar än som visas, eller så är de faktiskt så skickliga på att snappa upp knappt förnimbara mänskliga signaler som det verkar. Det där som vissa kallar synskhet alltså.

Psychic Challenge International. TV5 tisdagar kl. 13.10, repris lördagar kl. 13.45.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.