Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Soligare förr

7 okt , 2012, 20.47 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

I kväll är det så äntligen premiär för den tredje säsongen av den komiska klasstudien Solsidan (TV4). Visst, vi har väntat. Och hoppats på att serien ska ta sig igen, efter andra säsongens formsvacka.

Solsidan är egentligen en serie som fortfarande lever på ryktet från sin första säsong – som var lysande. Så pass lysande att karaktärerna blivit som gamla bekanta som man har svårt att säga upp bekantskapen med fastän umgänget på senare tid inte alltid varit så givande. Serien är lite som Sex and the City på det sättet, där man gick och såg de sämre filmversioner för att man hade skapat känslomässiga band till karaktärerna.

Solsidans svaga andra säsong kunde åtminstone presentera ett hyggligt öppningsavsnitt. Tyvärr känns det första avsnittet av den tredje säsongen som ett halvljummet avsnitt ur den andra säsongens mitt. Förutsägbara konstellationer serveras: som att anlita Ove Sundberg som bulvan vid husköp, hur ska det sluta månntro? Så korkad borde inte ens Alex vara.

Övriga skämt byggs upp kring vägglöss och André Wickström syns i en liten roll.

Solsidan sänds i Yle Fem söndagar kl. 21.00, repris tisdagar kl. 21.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.