Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Vad äter du människa!

15 jan , 2013, 18.42 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Tryckeriarbetaren Therese är 30 och väger 85 kilo på 159 centimeter. Hon kedjeröker och arbetar natt. ”Jag äter när jag känner för det, och jag känner alltid för det”, förklarar hon.

Therese är den första deltagaren i den svenska versionen av det brittiska formatet Du är vad du äter. Anna Skipper heter den stränga och förmanande hälsopolisen, som fäller omdömen som ”Det här är vägen rakt ner i kistan för dig, Therese!”.

Du är vad du äter plockar verkligen fram de mest extrema exemplen på ohälsosamt leverne. Matmissbrukare med kylskåpet proppfullt av snabba kolhydrater och halvfabrikat. Det går inte att säga annat än att man lyckas varna för farorna med att leva ohälsosamt. Visst blir det tydligt med bord uppdukade med skräpmat för att visa vad huvudpersonen sätter i sig under en vecka. Det tar i all sin äcklighet effektivt bort allt sug på ohälsosam mat, åtminstone för stunden. Alla tips är kanske inte så användbara, som ”shoppingträning” där man springer motströms i rulltrappor och går med höga knän mellan butikerna.

Det brittiska originalet har nyligen sänts i Liv. Olet mitä syöt, den finska versionen i MTV3 med Hanna Partanen, hade premiär 2005. Den svenska versionen har producerats sedan 2005, och den säsong som Ava nu visar gick i TV4+ 2011.

Du är vad du äter sänds i Ava tisdagar kl. 21.00, repris onsdagar kl. 19.00 och söndagar kl. 20.05.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.