Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Många Robinson

21 feb , 2013, 18.07 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Tv-formaten bollas mellan Finlands två stora kommersiella tv-bolag MTV3 och Nelonen. Inhemska versioner av både Top Model och Leijonan luola, som började förra veckan i Nelonen, har båda först sänts i MTV3, för att senare tas över under annat namn av Nelonen.

Kvällens seriestart Selviytyjät Suomi har gått den motsatta vägen. Efter att Nelonen producerade två säsonger av Suomen Robinson 2004 och 2005 tar nu MTV3 över formatet och kallar det Selviytyjät Suomi, efter den amerikanska versionen Survivor som brukar rulla på kanalen på lördagskvällar och producerats i hela 26 säsonger sedan starten 2000. Nelonens version bryr sig MTV3 förstås inte om när de lanserar programmet, utan skriver missvisande i sitt pressmeddelande att nu startar den första inhemska säsongen av Överlevarna/Survivor.

Världspremiär hade detta format i Sveriges television redan år 1997, där de sju första säsongerna sändes i public service. Efter det har det blivit ytterligare åtta säsonger i de kommersiella svenska kanalerna TV3 och TV4.

Den främsta skillnaden mellan Nelonens och MTV3:s version verkar vara att prissumman halverats. I Suomen Robinson var den 100 000 euro, i Selviytyjät Suomi får vinnaren 50 000 euro.

Programmet sänds både torsdagar och söndagar.

Överlevarna Finland sänds i MTV3 torsdagar kl. 20.05, repris fredagar kl. 15.50 och lördagar kl. 18.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.