Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Webb-tv

Krista från Kaskö

12 apr , 2013, 00.02 Malin Slotte

 

Marry Me Europe är Yle X3M:s webb-tv-serie om Krista Siegfrids väg till Eurovision Song Contest. Ett uppenbart drag för att nå den unga målgruppen, som hellre surfar på nätet än knäpper på televisionsapparaten – och kanske då i synnerhet Yle Fem? – vid ett visst klockslag. Bakom satsningen står X3M-journalisten Frida Lindholm, och den första delen publiceras i dag klockan 15.

Webb-tv låter anspråkslöst och förväntningarna är inte höga på de tv-mässiga kvaliteterna. Därför blir man positivt överraskad över hur mycket man hinner berätta på bara åtta minuter i det första avsnittet. Bildmaterialet är varierat och många röster kommer till tals.

Första delen tar vid strax efter att Krista vunnit UMK och handlar mycket om vilken betydelse hon fått för sin hemstad Kaskö. Programmet följer med henne på olika jippon i staden. Politikerna i staden ser pr-värdet, skolbarnen vill ha autografer och bartendern lovar ta fram en Krista-drink till maj – det är rätt rart egentligen. Och Krista intervjuas tillsammans med mamma Lisbeth, en intervju som för övrigt kan höras i radioprogrammet Hon som inte rodnar (finns att ladda ner som pod-sändning).

Avsnitten produceras strax innan de publiceras. Sista delen följer Krista i Malmö.

Serien kan ses på Arenan.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.