Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Skvaller från Malmö

15 maj , 2013, 23.37 Malin Slotte

 

Är första dagen på plats i Malmö, och på hbl.fi kan man läsa om hur het Krista är här just nu. Lika het som Lordi 2006, vilket bådar gott. Efter röstproblemen i början av veckan jobbar hon nu stenhårt med att ge intervjuer till utländska medier, och de lär stå i kö för att få tala med henne. Jag har heller aldrig sett så mycket febril aktivitet kring en finländsk artist i Eurovisionen under de år jag bevakat evenemanget. Man riktigt kunde känna vibrationerna i luften, adrenalinpartiklarnas osynliga dans.

Även pojkvännen Janne Grönroos är på plats i Malmö. Han stod diskret på avstånd från tumultet och gömde sig Garbolik bakom mörka solglasögon. Jag dök förstås ner på honom som en hök, men som jag också misstänkte avböjde han bestämt att ge kommentarer.

– Jag ger inga intervjuer. Ger jag till en måste jag ge till alla, förklarade han.

– Han ger inte ens till mig, inflikade Svenska Yles Eurovisionskommentator Johan Lindroos.

– Möjligen kommer jag att ge en till Succémorgon, tillade Grönroos.

I övrigt är Malmö soligt och hett. En vacker stad som inte alls känns särskilt liten efter att man segat sig fram i buss mot arenan i över en halvtimme. Just detta med hur de extrainsatta ETC-gratisbussarna kör, när och vart, verkar vara ett evigt problem under Eurovisionen, det spelar ingen roll vilket land som är arrangör. Ingen verkar kunna tala om när och hur dessa bussar kör, det är en lika väl bevarad hemlighet varje år. Det gäller att lista ut det själv genom försök och misstag.

Därför sprang jag i dag runt på stan som en nackad höna innan jag hoppade på en buss, som visserligen åkte åt fel håll, men där busschauffören i alla fall kunde tala om att den Eurovisionsbuss jag skulle ta stannade precis utanför min hotellentré. Det visste de inte i hotellreceptionen nämligen. Detta har varit ett irritationsmoment under dagen, eftersom detta onödiga detektivarbete är sådant tidsslöseri.

Men jag blev genast på bättre humör när jag steg av vid presscentret och möttes av en doft av grillat kött. En kock visade sig stå och grilla både det ena och det andra på gården, och han hade dessutom snott ihop en god salladsbuffé. Det gjorde gott åt blodsockret kan jag lova.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.