Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Nattens presskonferens

17 maj , 2013, 20.07 Malin Slotte

 

Här kommer ett kort referat av vad som hände på nattens presskonferens (fotot ovan av Dennis Stachel, EBU):

Krista betedde sig som den största stjärnan av finalisterna uppe på podiet. Hon satt och blåste luftkyssar till publiken. När turen kom till henne började hon med att fria till Azerbajdzjans sångare som satt bredvid henne. ”Om du håller om mig”, svarade han (hans låt heter Hold me). Krista sade sig vilja bli gift och vara beredd att gifta sig med vilken pojke eller flicka som helst i salen. Så reste hon sig upp och gjorde en teatral gest mot sin slanka figur med orden: ”jag har skippat middagen för att bli smalare i ett helt år nu” (I’ve been skipping dinner to get thinner for a year now.) Hon berömde sitt Ding Dong-team, och sade att körflickan Reetta Korhonen är bra på att kyssas. Och hon instämde i jämförelsen med Lordi, sade att också i år har Finland pyro och kostymer, men att Team Ding Dong är snyggare.

I övrigt hände väl inte så mycket märkvärdigt. Azerbajdzjans sångare steg upp och slog en volt i luften.

Maltas sångare är läkare och har jour nästa gång på tisdag.

Moderatorn Alexandra Pascalidou kallade Islands skäggiga och långhåriga sångare för Jesus.

Det svenska kaffet fick sig en kritisk släng när frontfiguren i Greklands band fick ett paket grekiskt kaffe av en landsman.

Armeniska Dorians fick frågan vem som är Dorian Grey i bandet (ingen blev svaret).

Ungerns ByeAlex citerade Nietzsche: ”Utan musik skulle livet vara ett misstag”. Han var så nervös att han nästan hade svimmat innan han gick upp på scen.

Norges Margaret Berger besvarade en fråga om att hon påminner om Lady Gaga med att det är Lady Gaga som ser ut som henne: ”Kolla bara på min musikvideo från 2006”. Hon berättade att hon planerar bära en rödblåvit klänning under några timmar i dag för att fira att det är Norges nationaldag.

Georgiens duettpar hade tråkiga nyheter: tre georgiska soldater hade dött i Afghanistan under dagen och i dag är det nationell sorgedag i landet.

Den rumänske kontratenoren var förutom Krista det piggaste inslaget: På bruten engelska sade han att han redan kände sig som en vinnare när han tagit sig till final. Han avslöjade att han är en känslig själ och att han gråtit i en halvtimme efter resultatet. När Pascalidou jämförde honom med Dracula avfärdade han det som en rumänsk kliché. Låten är dedicerad till hans pappa som var hans bästa vän och gick bort för tre år sedan. Han sade sig vara mycket stolt över att vara den första operasångaren någonsin i tävlingen, och verkade inte mottaglig när Pascalidou påpekade att Malena Ernman representerat Sverige 2009 (och Amaury Vassili Frankrike 2011 och Alenka Gotar Slovenien i Helsingfors 2007). Han besvarade också frågan vilka som är hans favoriter i tävlingen: Georgien, Norge och Malta. Det är ovanligt, vanligen brukar det svaras undvikande och diplomatiskt på sådana frågor, typ alla är lika bra, och vi är alla vinnare.

Här ett par snabba bilder av Krista när hon kom ut i presscentret efter presskonferensen för att träffa journalister och fans:

Och intervju för tv:

 

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.