Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Ungdomsserie

Hellcats i natten

5 jun , 2013, 21.45 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Serier som sänds mitt i natten, särskilt sommartid, brukar man inte ha några höga förväntningar på. Den amerikanska dramakomedin Hellcats (2010–11) är heller inte stor tv, men får ändå fullt godkänt som underhållning betraktat.

Handlingen utspelar sig i hejarklacksmiljö på college i Memphis, Tennessee. Marti Perkins (Aly Michalka) är en juridikstuderande som får sitt stipendium indraget, och för att kunna fortsätta studera tvingas denna exgymnast söka in till hejarklacken för att finansiera studierna. Hon kommer från enkla förhållanden, och tar hand om sin alkoholiserade mamma som är en ständig källa till skam för henne. I hejarklacken är konkurrensen tuff mellan flickorna, och det blir inte lättare för Marti av att hon ser cheerleaders som footbollsgroupies. Men efterhand får Marti både vänner och fiender i sitt nya sammanhang.

Serien bjuder på såpigt intrigerande i lagom svängig feelgoodanda, och en hel del imponerande hejarklacksaction med koreograferad dans och akrobatiska hopp och volter. De mest avancerade konsterna görs inte av skådespelarna själva.
Serien är inspirerad av journalisten Kate Torgovnicks bok Cheer: Inside the Secret World of College Cheerleaders.

Hellcats sänds i Sub onsdagar kl. 00.00, repris måndagar kl. 1.45.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.