Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Jordbävningen från Finland

11 mar , 2014, 17.26 Malin Slotte

 

Adhd. Den bokstavskombinationen används för att beskriva huvudpersonen i TV5:s nya åttadelade underhållningsserie Richterin asteikko. Det är fråga om kocken Stefan Richter, född i Finland, uppvuxen i Tyskland och bosatt i USA, där han kom tvåa i Top Chef 2009, vilket gett honom ett visst kändisskap. Bland annat har han varit gästdomare i den finska versionen av matlagningstävlingen. Nu satsar alltså TV5 en hel serie på honom, som inleds med ett presentationsavsnitt i hemtrakterna i Los Angeles, för att i senare avsnitt följa med honom till Finland där han tillbringar somrarna i Suonenjoki där hans mamma bor.

Personlighetsmässigt är det fråga om ett överaktivt yrväder fullt av upptåg, som älskar Finland och kvinnor samt att springa omkring naken. Antingen gillar man hans spontana intensiva stil eller så tycker man han är olidligt jobbig, och en huvudperson i en dylik serie ska ju heller inte vara beige, utan, som det heter – färgstark.

I första avsnittet kramar han och pussar på varje kvinna han möter, klär av sig spritt språngande naken ett flertal gånger och pissar i en buske. Han lagar mat till en annan dokusåpakändis av finsk börd, nämligen Päivi Hacker känd från Svenska Hollywoodfruar. Därtill visar han upp vapnet han har i sin nattduksbordslåda och beställer ett par specialgjorda Converse med finska flaggan som mönster och lejonet som emblem. Men han gör inte detta på ett ”nynazistiskt vis” skyndar sig programledaren Kristiina Komulainen att upplysa oss. Liksom hon också förklarar att allt han säger inte nödvändigtvis är sant, men att det är ”oförargliga lögner”. Betryggande upplysningar, verkligen.

Det bär alltså i väg till Finland för allehanda upptåg. För denne singelman som säger sig älska kvinnor och ha många kvinnliga vänner verkar umgänget ändå bli övervägande manligt. Han träffar bland andra Petri Nygård, Anssi Kela, Olli Lindholm, Sakari Kuosmanen, Marcus Grönholm, Mika Salo och Jethro Rostedt. På kvinnofronten blir det häng med mamma, Paula Koivuniemi, Kelly Kalonji och ”flera andra skönheter”.

Richterin asteikko sänds i TV5 tisdagar kl. 22.00, repris fredagar kl. 23.15.

, , , , , , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.