Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Befruktad av fel man

26 mar , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

Toisen kanssa (12)

En kvinna som blir gravid med en annan man än sin make. Om detta handlar den nya inhemska dramaserien Toisen kanssa, i regi av Lauri Nurkse och med manus av Marika Kuortti. I sex delar skildras hur kvinnan som kämpat med barnlöshetsproblematik plötsligt väntar barn med omvälvande följder för livet och äktenskapet.

Huvudrollen som socialarbetaren Saara ställer krav på skådespelaren. Det är mycket tårar och förtvivlan som ska gestaltas samt psykisk skörhet nära sammanbrottets brant, och en som klarar av att göra detta trovärdigt är Krista Kosonen. Också i övriga roller presenterar serien kända affischnamn: som Saaras strame kostymklädde ögonläkarmake Touko ser vi Mikko Leppilampi som inte når samma känslomässiga djup i sin gestaltning av hanrej. Både Leppilampi och Mikko Nousiainen, som spelar befruktaren, medverkar för övrigt även i konkurrentkanalernas stora dramasatsningar i vår: Mustat lesket och Nymfit.

Saaras yrke som socialarbetare får stort utrymme i serien. Hon hanterar svåra fall med sönderslitna familjer och övergivna barn, samtidigt som hon själv håller på att förlora fotfästet i tillvaron och är på väg att bli ensamstående mor. Exempel på andra livssituationer med sina särskilda konflikter finns i bekantskapskretsen. Systern Susanna (spelad av Miina Maasola som i serien gör sin sista roll efter att under inspelningen ha råkat ut för en bilolycka i vars sviter hon senare tragiskt nog avled) är en utmattad tvåbarnsmamma som bara längtar efter att tillbringa tid på tu man hand med sin man. Laura Malmivaara gör en kärvare roll som den barnlösa kollegan och väninnan Helena som har svårt att stå ut med omgivningens babysnack.

Detta relationsdrama uppfyller kriterierna för godkänt tidsfördriv utan att på något vis vara originellt. Den framglimtande humorn hör till seriens styrkor. Men är det produktplacering när en viss godisask skymtar i bild i första avsnittet?

Med en annan man sänds i TV2 onsdagar kl. 21.00, repris torsdagar kl. 23.05 och lördagar kl 19.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.