Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Någonting saknas

13 apr , 2014, 14.15 Malin Slotte

 

Jag fortsätter ranka årets eurovisionsbidrag enligt mitt eget högst personliga tycke och smak. Nu börjar vi komma in på låtar som nosar på finalplats.

26. Vitryssland: Teo – Cheesecake

Vitrysk soul, kan det vara något? De döda divorna lär vända sig i sina gravar, men visst är det väl ändå något lite charmigt över denna styva, nästan tafatta, schlagersoul med noll sexighet. Egentligen en klen och rätt tjatig låt som man försökt ge kredibilitet genom att soula till den. Det svänger väl ärligt talat så där, men är ändå inte helt dumt tänkt. För det sticker trots allt ut och har en catchig enkelhet över sig som förmodligen räcker till final. Cheesy cheesecake!

27. Estland: Tanja – Amazing

Det här är väl en helt okej poplåt. Den funkar, men den kan få stora problem att sticka ut i den här tävlingen. Estland tävlar i den  tuffare första semifinalen. Sex bidrag ska ut, och jag tror dessvärre att Estland är en av de länder som inte kommer att gå vidare.

28. Irland: Can-Linn (feat. Kasey Smith) – Heartbeat

Den låter väldigt irländsk, denna poplåt. Melodisk med dragning åt det folkmusikaliska. Versen helt okej, refrängen intetsägande och platt. Inte så intressant helt enkelt, men räcker förmodligen till final i den andra semifinalen.

Kommenteringen är stängd.