Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,sjukhusserie

Förutsägbart underhållande

12 aug , 2014, 20.00 Malin Slotte

 

Kvällens seriestart The Night Shift började sändas i USA i slutet av maj som en sommarserie på tevekanalen NBC. Sommartid sänder man sällan det bästa man har, och denna läkarserie hör heller inte till genrens mest oförglömliga, men verkar ändå ha lockalt tillräckligt med tittare eftersom den kommer att få en fortsättning i en andra säsong.

Det är i alla fall full rulle från start, och tempot hålls genom kvällens pilotavsnitt. Huvudperson är läkarhjälten TC Callahan (Eoin Macken), nyligen hemkommen från Afghanistan med allt vad det innebär av själsliga trauman. Han är ingen lätt person att ha att göra med, stökig, men med en enorm rättskänsla och dessutom en oerhört skicklig läkare. Han jobbar på nattskiftet på sjukhuset San Antonio Memorial som kämpar med ekonomiska problem. Skiftet leds av hans ex Jordan Alexander (Jill Flint), som försöker hålla sin bångstyrige stjärnläkare i schack. Det blir självfallet konflikter mellan det forna kärleksparet, och på särskild kollisionskurs är TC med sjukhusets förvaltningsdirektör Michael Ragosa (Freddy Rodriguez) som måste hålla kostnaderna nere och därför inte vill att man tar emot alla oförsäkrade som kommer in.

Många patienter hinner ligga på behandlingsbritsen redan i första avsnittet. Det är dramatik på liv och död – i ett fall hänger TC upp och ner i en kolliderad bil för att få loss en fastklämd liten pojke (det är dessutom oväder). Skämt blandas med tårar. De flesta vändningarna i intrigen är välbekanta klichégrepp, och ibland är det ofrivilligt komiskt. Som förvaltningsdirektören som springer omkring och tjatar om ekonomin medan teamet återupplivar folk och bär ut skadade ur ambulanser. Iögonenfallande vacker är också personalen på detta ekonomiskt trängda, överbelastade nattskift. Skäggstubbshunken TC drar av sig tröjan och visar sin välskulpterade torso redan några minuter in i första avsnittet. Mer snygg än bra, kan man kalla denna löddriga sjukhussåpa.

The Night Shift sänds i TV5 tisdagar kl. 20.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.