Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Game show

Improvisation som går snett

28 sep , 2014, 19.30 Malin Slotte

 

ve000eovxl

Nelonen kan vara nöjd. Det mest sedda programmet i landet förra veckan var kanalens fredagsunderhållning Vain elämää med nästan en miljon tittare. I dess hälar nafsade på andra plats MTV3:s söndagsunderhållning Tanssii tähtien kanssa med nästan lika många tittare. I kväll tar Nelonen upp kampen om söndagstittarna med nya Vino Show, en en och en halv timme lång improvisationsunderhållning där skådespelarna i den allra sista improvisationsutmaningen stiger in i ett rum som lutar 22 grader, vilket innebär att de har svårt att hålla sig upprätta och på plats.

Skådepelarna Niina Lahtinen, Minttu Mustakallio, Eero Ritala och Ville Virtanen hör till programmets permanenta ensemble som turas om att medverka i programmen. I övrigt har varje program två gästskådespelare. Programledare är Robin Svartström.

I motsats till MTV3:s Putous finns här inget tävlingsmoment, utan det är rätt och slätt lek och skoj, och programmet är också bandat. Improvisation är krävande, allt hänger på skådespelarnas fantasi och tajmning, och tyvärr är Vino Show mest utdragen flamsunderhållning där skådespelarna verkar ha det roligare än tittarna. Programformatet på en och en halv timme känns alltför långt och enahanda. Det hade fungerat bättre med en timme, och förmodligen varit fullt tillräckligt med en halvtimme.

Först i den allra sista utmaningen stiger skådespelarna in i det sneda rummet, vilket är det element som fungerar bäst och till och med är lite roligt. Tanssii tähtien kanssa är ohotat som söndagens tittarmagnet.

Sned Show sänds i Nelonen söndagar kl. 19.30, repris lördagar kl. 17.25.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.