Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie,Sport

Från soffpotatis till triathlet

2 Nov , 2014, 18.30 Malin Slotte

 

Tavoitteena ter‰skunto

Simning 1,5, cykling 40 och löpning 10 kilometer. Det är distanserna i olympisk triathlon, och även i Sun City Triathlon i Vasa. De fyra medverkande i kvällens seriestart tar sikte på detta Vasalopp. Den åttadelade serien följer under ett halvår fyra otränade österbottningars träning inför den krävande prestationen. Till sin hjälp har de personliga tränare, men serien gästas också av framstående idrottare. Programledare är Jonathan Granbacka.

Den här formen av seriösare reality-tv där ”vanligt folk utsätts för utmaningar” har länge varit en förhållandevis outnyttjad genre inom finlandssvensk tv, åtminstone riktad till vuxenpublik. I kvällens seriestart påminns man om hur tacksam och lättillgänglig programformen kan vara. Behärskar man bara tv-berättande någorlunda är det lätt att utan större resurser göra hyfsat engagerande tv av genren.

Mycket hänger på castingen, och de fyra medverkande, Sandra Sundvik, Marcus Långs, Stig Andersson och Anna Kultalahti verkar alla både ha personlighet och verbal förmåga. Som så ofta när österbottningar är i farten övergås det snart till dialekt, och det är väl klart att man ska få tala sitt hjärtas språk i rutan.

Mitt triathlon sänds i Yle Fem söndagar kl. 18.30, repris lördagar kl. 14.55.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.