Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Scifiserie

På smällen i rymden

27 Nov , 2014, 22.00 Malin Slotte

 

Steven Spielberg och Halle Berry är namnen som fungerar som dragplåster för scifiserien Extant (CBS 2014–). Spielberg är huvudproducent, Oscarsbelönade Halle Berry (Monster’s Ball 2002) huvudrollsinnehavare. Det börjar både lovande och spännande.

Berry spelar astronauten Molly Woods som återvänder till jorden efter tretton månader ensam på ett rymdskepp. Hon försöker återanpassa sig till familjelivet med maken John (Goran Visnjic) och lille sonen Ethan (Pierce Gagnon). När hon går till läkaren för en rutinmässig hälsogranskning efter rymdvistelsen visar det sig att hon är gravid. Vad har alltså hänt på den tomma rymdstationen medan hon var där? Vem är det som följer efter henne på jorden? Och vad är det hon ser och vi andra inte? Det är några av mysterierna som dukas fram för tittarna i seriens början.

Handlingen utspelar sig i en nära framtid, vilket innebär att vi presenteras för en del ny och spektakulär teknik. Sonen Ethan visar sig vara makens uppfinning, en batteridriven androidprototyp av modellen Humanich, vars teknik börjar krångla – än en gång detta scififavorittema där förmänskligad teknik börjar göra som den vill.

Stora saker står i alla fall på spel. Eller som Berrys berättarröst säger alldeles i början: Det här är en berättelse om jorden, familjen och att överleva. Ordet ”extant” betyder för övrigt något som ännu existerar och överlever. Det kan också syfta på något som står eller skjuter ut. Seriens andra säsong har premiär i USA 2015.

Extant sänds i Sub torsdagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.