Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

En förlorare igen

11 Dec , 2014, 14.40 Malin Slotte

 

Spy är en sjuttondelad brittisk sitcomserie som belönades med det schweiziska tv-priset Guldrosen 2013. Huvudrollsinnehavaren Darren Boyd fick även en BAFTA för sin roll 2012. Det kanske låter lovande, men är dessvärre mer irriterande än underhållande.

Det handlar än en gång om en loser och klantskalle – Tim (Boyd) – som inte lyckas leva upp till de manliga idealen, vilket hans tioårige arrogante psykopatunge till son Marcus (Jude Wright) med iskall precision och välformulerad finess ständigt hånar honom för. Tim är frånskild och har lyckats få vårdnaden om sonen, något som exfrun inte tänker finna sig i.

Tim är typen som knappt kan sätta sig vid ett bord utan att välta det, eller gå nerför en trappa utan att snubbla. Trots detta får han anställning som agent hos underrättelsetjänsten, vilket han måste hålla hemligt för omgivningen. Han går i agentutbildning och är intresserad av en betydligt coolare kvinnlig kollega.

Tyvärr känns denne antihjältes fumliga framfart i tillvaron allt annat än fräsch. Det är en extremt jobbig karaktär, liksom sonen är extremt provocerande. Yle sänder seriens två säsonger plus en julspecial från måndag till onsdag de närmaste veckorna.

Spy – pappa som agent sänds i TV2 måndag till onsdag kl. 20.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.