Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Trettiofemte plats

6 apr , 2015, 21.14 Malin Slotte

 

Okej, låt oss bena ut bidraget jag rankar som trettiofemma. Moldavien är årets pojkband, må så vara att pojken denna gång bara är en. Man har verkligen ansträngt sig för att låta modern och häftig här, och satsat skjortan på att sälja bidraget med en maffig biljaktsvideo där protagonisten fastnar i en honungsfälla (att pojken som sjunger sedan varken ser ut att ha åldern inne att köra bil eller vänslas med vuxna kvinnor är en annan sak). Låten är en slipad poplåt som är mer produktion än melodi. Soundet är tungt, och det blir ett litet plus för att det är en omväxling till alla balladerna. Men det är ungefär det, i övrigt är det här anonym dussinpop, här finns liksom inget att fästa sig vid eller som sticker ut. Säkert kommer man att slipa även på scenframträdandet, men frågan är om det räcker för att kompensera för en medelmåttig låt. Jag tror det kan bli tack och ajöss till Eduard redan i semifinalen.

Bonus: Moldaviens bästa bidrag genom tiderna.

Moldavien debuterade i tävlingen 2005 och tog då också sin hittills högsta placering med en sjätteplats. Här tändes ljuset först när jag såg gumman i gungstolen med trumman. Visst minns jag henne! 2005 skrev jag så här: ”Årets malplacerade rockband spelar ganska sympatisk och slamrig garagerock med inslag av lustiga instrument och en tant som trummar.”

 

, , ,

Kommenteringen är stängd.