Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Trettiotredje plats

8 apr , 2015, 22.26 Malin Slotte

 

I San Marino finns vackra gamla stenbyggnader, och man kan både spela golf och ta danslektioner där. Det är budskapet i San Marinos förhandsvideo. Dessutom förflyttar sig ljuset på ett magiskt sätt mellan mobiltelefonskärmarna. Hoppet sprider sig som en kedjereaktion i denna världsförbättrarballad.

I fjol blev det tredje gången gillt för San Marino när Valentina Monetta äntligen lyckades ta landet till final för första gången i mikrostatens korta eurovisionshistoria. I år satsar landet på ett nytt, fräscht kort i form av en sextonårig duo. Men bakom bidraget står fortfarande landets huskompositör, eurovisionsveteranen Ralph Siegel. Resultatet blev årets smörigaste bidrag full av tomma kalorier. Men bättre att vara uppseendeväckande smörig än bara allmänt råtrist, resonerar jag, så det fick ändå bli en trettiotredjeplats.

Final? Inte en chans.

Bonus: San Marinos bästa placering genom tiderna.

San Marino har deltagit i Eurovision fem gånger tidigare och tog sin bästa placering i fjol då landet för första gången lyckades ta sig till final och landade på tjugofjärde plats. Det unnade man verkligen Valentina Monetta. Så hon hade kämpat. Jag gav låten två stjärnor i fjol och skrev: ”Gråtmilt trist Ralph Siegel-ballad, men underdogen fick sin revansch vilket gläder. Tredje ­gången gillt.”

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.