Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Ungdomsserie

Tre på skattjakt

24 Dec , 2015, 00.00 Malin Slotte

 

Den tiodelade barnserien Trio (2014) är norska NRK:s satsning på sin unga publik. Budgeten har legat på 2,5 miljoner euro och serien belönades 2014 med Norges största tv-pris Gullruten i kategorin bästa barn- och ungdomsprogram. Tre säsonger är planerade; Yle Fem sänder nu de två första i ett sträck, och den tredje i ett senare skede.

Serien tar oss till snöiga norska bergslandskap där tre barn jagar en guldskatt från vikingatiden, trots att de som försökt hitta skatten tidigare gått bet och till och med försvunnit. Kanske går det bättre denna gång för till sin hjälp har trion modern datateknik, och sitt datasnille Lars (Bjørnar Lysfoss Hagesveen) som sitter i rullstol. Tyvärr är barnen inte ensamma om att leta efter skatten.

Kompistrion bildas när den tuffa och modiga elvaåringen Nora (Naomi Thorsrud) flyttar till Skjåk söder om Trondheim. Hon kommer genast på kant med klassens tongivande flickor och blir i stället vän med Simen (Oskar Lindquist) och Lars, två killar som intresserar sig för skattjakt.

Serien är påkostat filmad och verkar inledningsvis vara mer fokuserad på att skildra äventyr och spänning än kamratskap och relationer.

Trio-Odens guld sänds i Yle Fem torsdagar kl. 18.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.