Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kriminalserie

Rockband i knipa

3 feb , 2016, 00.00 Malin Slotte

 

Sedan 2010 sänder Yle TV2 dramaserien Uusi päivä. I början var serien inte den tittarframgång Yle hade hoppats på, men man gav inte upp utan knegade på och nu är serien uppe i över 500 avsnitt.

Serien har en ung publik, och till unga tittare riktar sig även spinoffserien Vihreät valot – väärät bileet, en niodelad kriminalserie om bandet Vihreät valot som figurerar i Uusi päivä. Serien är dock helt fristående, man behöver inte ha sett ett enda avsnitt av Uusi päivä för att hänga med i detta.

Det handlar om ett band som oinbjudna varit på en riktigt cool och exklusiv fest i en riktigt lyxig miljonvilla. Syftet var att få tag på en känd producent som skulle finnas på festen. Förhoppningen var att han skulle gå att övertala att ta sig an bandet.

Seriens berättande växlar mellan vad som hände på festen, och polisförhöret som de anhållna bandmedlemmarna utsätts för. Något allvarligt har alltså hänt, men serien drar ut på att avslöja vad.

Bandet Vihreät valot fick även en animerad spinoff på webben år 2012 då Krisse Salminen hade skrivit manuset.
Serien sänds tre kvällar i veckan från måndag till onsdag.

Vihreät valot – fel fest sänds i Yle TV2 måndag till onsdag kl.20.00, repris nästa vardag kl. 15.00 och söndag kl. 10.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.