Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#22 Finland

15 apr , 2016, 23.38 Malin Slotte

 

Så kommer det i dag då, det egna bidraget på #22. Och här vill jag inleda med att säga att jag tycker att rätt låt vann den finska uttagningen – även om Mikael Saari nog var bäst på scen. Vad tror jag om det här bidragets chanser då? Tyvärr, så befarar jag att det inte klarar sig till final, konkurrensen är för tuff. Och det det faller på är inte så mycket låten – den är helt okej, om än kanske inte så slitstark för många genomlyssnignar – utan artistens brist på rutin. Den här tävlingen vimlar av duktiga sångare, många av dem är kameratränade via formattalangtävlingar på tv. Sandhja är en självlärd sångerska som aldrig tagit några sånglektioner, och hennes röst har en tendens att låta aningen skrikig live. Bidraget är en energifylld soulig poplåt i gospelframträdande där allt hänger på att smitta publiken med sin omedelbarhet och glädje. Det ska kännas äkta och att det kommer från hjärtat, och det krävs en hel del artisteri för att förmedla detta. Det får inte vara någon som helst tvekan eller några hämningar, och klippet visar att man åtminstone inte var där än i februari. Men jag hoppas förstås att Sandhja legat i hårdträning och överraskar oss i maj. Då lovar jag återkomma med en ny tippning.

, , ,

Kommenteringen är stängd.