Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Problemet med Anna Anka

21 jan , 2011, 01.15 Malin Slotte

 

Ifall någon missat det så går Svenska Hollywoodfruar på Liv just nu, onsdagar och lördagar klockan 21. Det blev ju ett himla rabalder kring serien i svenska medier 2009 när den sändes där, tack vare Anna Anka, som väckte uppmärksamhet med sina provokativa uttalanden.

Kanalen TV3 som sände serien slog tittarrekord och har därefter hårdlanserat Anka som en av sina främsta ansikten. Först kom en julsatsning där man flög ner kanalens alla kända profiler till Los Angeles för att fira jul med Anka, därefter har hon fått egna serier som gått rätt obemärkt förbi, en där hon sökt assistent och en där hon hjälpt folk att komma i form.

Men efter attacken på den svenska jämställdheten i samband med Hollywoodfruarna har det inte riktigt velat ta fyr igen. Trots idoga försök. Problemet är väl att det är rätt tydligt att Anna Anka är en konstruktion, att man suttit och kommit överens om att Anna Anka, hon ska reta gallfeber på folk, det blir kul!

Och visst var det kul, ett tag – nyhetens behag. Anna Anka är knappast den enda medieprodukten som försöker överleva på att låtsas vara sig själv, men rollen är för tunn och brister i konsekvens och trovärdighet för att hålla i längden. Anna Anka är helt enkelt en anka.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.