Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Auditionen som försvann

27 jan , 2011, 00.33 Malin Slotte

 

Noteras att förutom kocktävlingarna i finsk tv – som föregående inlägg handlade om – går också den svenska versionen av MasterChef under namnet Sveriges mästerkock i TV4 just nu. Till skillnad från den finska versionen i Fyran (Nelonen) ägnade den svenska versionen hela två program åt kock-audition i Idolsstil. I MasterChef Suomi skippade man det momentet och gick genast till boot campen där 40 skulle bli 14. Nyfiket undrar man ju varför: antingen lockade programmet inte så många fler än 40 eller så höll inte materialet av andra skäl. Hur som helst ställdes både de finska och svenska amatörkockarna så småningom inför samma utmaningar: hacka lök och separera äggulor. Det kan få en att undra i hur många länders tv-rutor det hackas lök och separeras äggulor denna vår? Tanken svindlar.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.