Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Kreationer med öststatskänsla

9 mar , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

Den finska realityserien Muodin huipulle lunkar på. Förra veckan var det växttema då deltagarna skulle göra kreationer med minst 1/3 växter i. 23-åriga Jarna Papinniemi från Helsingfors fick packa och dra sedan hon åstadkommit nåt illasittande Hawaii-aktigt.

I tisdags blev det för första gången lite drama när deltagarna delades in i grupper och måste samarbeta. Uppdraget var att skapa en businesskollektion på tre plagg som skulle hänga ihop, ett plagg per designer. Det blev lite tjafs men inga större scener att orda om. Någon gjorde saker utan att höra sig för med de andra. Någon bestämde för mycket enligt vissa men tyckte inte det själv. Typ.

Sen blev det catwalk och säsongens fränaste jurykommentar fälldes av Jaakko Selin:

– Det där ser ut som ett östeuropeiskt flickband på eurovisionen!

En bit kvar till Michael Kors med andra ord.

Visst kan man sakna den amerikanska versionens stora egon och personligheter, å andra sidan är det lite charmigt med denna inhemska snällversion som så lydigt apar efter storebror.

Som vanligt hade man överskattat tittaren i klippningen, det var svårt att hänga med i vad som föll domarna i smaken och vem som egentligen hade gjort vad. Ut åkte i alla fall 32-årige Wille Lipponen från Helsingfors vars alltför korta klänning associerade till professionalitet på fel sätt, och 27-åriga Caterina Montagni från Firenze för en kreation där skräddarkonsten inte kunde leva upp till det krävande materialet.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.