Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Nej, det lät inte bra

11 mar , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

På torsdagskvällen hölls den andra Idols-semifinalen då sex killar blev fem. För 21-årige Vilikasper Kanth (bilden) från Vanda innebar det att han fick komma tillbaka och vända i dörren. Vilikasper föll ut under teaterhelgen, men fick en ny chans efter att förhandsfavoriten Lassi Valtonen hoppat av hela tävlingen med motiveringen att bandet är viktigare.

Därmed förlorade tävlingen en mycket duktig sångare och förmodad vinnare – trots den otidsenliga snorbromsen. Däremot vann väl tv-produktionen på avhoppet genom att bli mera spännande med en mer oförutsägbar utgång – vi minns ju den svenska omgången i höstas då alla visste Jay Smith skulle vinna.

Vilikasper var alltså den som fick åka hem, och med tanke på att de andra sångarna tydligt var i en annan klass var det rätt val av tittarna. Juryn var möjligen aningen mer kritisk än mot flickorna i söndags, främst mot scenframträdandena. De flesta fick ändå beröm för sången.

Kvällens bästa var Jusu Wirekoski som hade den tydligaste scennärvaron och utstrålningen. Också långhårige Ilpo Kaikkonen var bekväm på scen och lär hänga kvar ett tag. Resten av gänget som fick stanna kunde väl visserligen sjunga, men kändes inte som några stjärnor där de stod på scen.

1. Martti SaarinenSinä: Juryn tyckte framträdandet var säkert.

2. Ali ElkharamIllusion & Dream: Stark sång men försiktigt framträdande tyckte juryn.

3. Jusu Wirekoski – Asfaltin pinta: Fint och känsligt framträdande tyckte juryn.

4. Jerkka VirtanenValon pisaroita: Juryn var nöjda med sången men tyckte han borde släppa loss mera nästa gång.

5. Ilpo KaikkonenWho Knew: Juryn berömde framträdandet.

6. Vilikasper Kanth – You Found Me: Juryn tog fasta på det positiva trots att alla toner inte satt rätt.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.