Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Hur många rock-killar behöver Idols?

22 mar , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

Ligger efter i Idols-rapporteringen här. Det beror på att jag blev så besviken på vem som åkte ut förra torsdagen. Det var min favorit Jusu Wirekoski (bilden), den som med sin charm och levande utstrålning enligt mig var den mesta ”idolen” bland killarna. Jag var uppriktigt förvånad.

Och det är inte första gången man häpnas över denna fäbless för rock-killen i dessa sammanhang. Han som väl visserligen har bra röst, levererar tryggt och säkert, men egentligen inte är någon entertainer. Publiken gillar att rösta på honom, däremot brukar hans fortsatta karriär bli anspråkslös.

Jag trodde det var Jerkka Virtanen som skulle ryka med sitt tråkiga låtval, uttjatade Easy Like Sunday Morning, som han inte lyckades blåsa något nytt liv i. Eller snarlika Martti Saarinen med efterfestplågan Sweet Home Alabama – men hallå vilket låtval! Jag borde vetat bättre. Nu finns inte längre någon glad popkille med i startfältet. Kvar finns hela tre varianter av rock-killen – och en stel kamrerstyp.

1. Ilpo KaikkonenBillie Jean: Lite falskt, men med kraft och inlevelse, tyckte juryn.

2. Ali ElkharamKarjalan kunnailla: Första gången juryn fick kalla kårar i den här omgången.

3. Jusu Wirekoski – Time Is Running Out: Juryn återhållsamt positiv.

4. Jerkka Virtanen – Easy: Mycket säkrare framträdande än förra veckan, tyckte juryn. Kritik för tråkigt låtval.

5. Martti Saarinen – Sweet Home Alabama: Bravo för sången, dåligt låtval, sa juryn.

Får återkomma till söndagens semifinal när jag kollat igenom den. Där har man för övrigt tid på sig att rösta fram till onsdagen.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.