Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Ut åkte Lotta

6 apr , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

Efter ett utdraget semifinalskede startade så äntligen Idolsfinalerna i söndags. Detta efter ett tramsigt reportageavsnitt utan tävlingsmoment förra veckan om deltagarna och huset de bor i under tävlingstiden. Det känns som om årets version är lite budget, man drar ut på det hela, och väntar tills bara sex deltagare är kvar innan man börjar med de tematiserade nittiominuterssändningarna.

Nåja, första temat var arenarock, något som alla utom Lotta Sandholm (bilden) och Hennariikka Syvänne klarade med äran i behåll. Svenskfinlands hopp i tävlingen Lotta fick minst röster och åkte ur tävlingen, och som domarna också sade var det här inte hennes genre.

Rösten räckte heller inte riktigt till. I övrigt hade hon med råge det man behöver i branschen – utseendet och en glad och spontan personlighet.

Annars får man instämma med kvällens gästdomare Lauri Ylönen: Kvällens primus Ilpo Kaikkonen kommer förmodligen att vinna hela tävlingen. Pudelfrisyren Ilpo var i sitt rätta element den kvällen, men känns inte hans åttiotalsrockarstil lite daterad? En stylist och en frisör kunde uträtta saker.

Martti SaarinenYou Shook Me All Night Long: Juryn tyckte han har en plats inom musiken, vad som än händer.

Lotta Sandholm – Let Me Entertain You: Juryn kritisk, tyckte inte hon är någon rockbrud, mer pop.

Ilpo KaikkonenHighway Star: Juryn begeistrad, stark och trovärdig stadionrock tyckte de.

Hennariikka Syvänne – I Love Rock’n’Roll: Juryn gillade inte, kritiserade låtvalet och tyckte inte framträdandet hade rätt rockattityd.

Ali ElkharamNo One Knows: Klar förbättring av scenframträdandet, bäst hittills och bra röst, tyckte juryn.

Stina GirsUp Around the Bend: Domarna gav konstruktiv kritik och gillade. Bra framträdande, egen stil och gjorde låten till sin egen.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.