Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor

Valfläsket roastas

7 apr , 2011, 01.00 Malin Slotte

 

Tunga, seriösa valdebatter är det i rutan nästan varje kväll nu – i kväll är det FST:s tur klockan 20 – och så ska det också vara inför ett val.

Vill ändå tuta lite för en alternativ valbevakning i humorns tecken, nämligen Fyrans Krissen vaaligrilli där Krisse Salminen och inbjudna komiker grillar två representanter för ett parti varje kväll.

Hittills har man hunnit med Centern, Kristdemokraterna och De gröna. Grillningen görs i roast-stil, och förutom huskomikern Pirjo Heikkilä bjuder en gästkomiker på en rostning varje kväll.

Att Krisse är bra har vi vetat, men vilken skarp komiker Pirjo Heikkilä är!

Som bäst är programmet riktigt lyckat och fyndigt – humor kan vara ett vasst redskap för politisk analys. Första avsnittet med Centern har hittills varit bäst, det var antagligen därför det fick inleda serien. Gästkomikern Kaisa Pylkkänen bjöd på den fränaste rostningen hittills – meningen är väl att man ska röra sig på det tillåtnas gräns, utan att ändå gå över den. Stämningen ska förbli god.

Vissa partier är förmodligen lättare att plocka poäng på än andra, och det var kanske på grund av en medvetenhet om detta som det slog över och gullades lite för mycket med Kristdemokraterna i tisdags.

Också i onsdagens avsnitt om De gröna verkade det i början vara svårt att skämta om partiet på ett kritiskt, icke-smickrande sätt – ända tills Joonas Nordman kom in och faktiskt fick till det.

I kväll klockan 19 står SDP i turen representerat av Mikael Jungner och Maria Guzenina.

, , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Lars Österman skriver:

    Valfläsket rostas..kanske det. Men INGEN talar om det verkliga ursprunget till allt elände i samhället. Alla bara tjafsar om hur vissa symtom kan åtgärdas. Ursprunget till eländet finns att hitta i vårt penningsystem.

    Vi har ett s.k. ”fractional reserve system” med 0-2% reservkrav enl ECB samt 0-8% kapitalkrav enligt http://www.bis.org (Basel II /III)

    I praktiken betyder det att alla våra pengar är cirkulerande skulder – dvs bankkrediter. Ett ytterst instabilt o orättvist system – där alla andra förlorar – medan bankerna vinner. Så har det inte alltid varit – och vi kan ändra det hela. googla ”ekonomisk demokrati” eller kolla videorna: Money As Debt, The money fix, Ajan Henki m.fl.

Kommenteringen är stängd.