Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Så var de bara fyra

12 apr , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

Finska schlagers var temat för den andra Idols-finalen i söndags. Katri Helena var kvällens gästdomare. De som är kvar börjar bli så bra att domarna inte har så mycket att säga, annat än att ge beröm.

Svagast sjöng Hennariikka Syvänne som valt en svår låt med Leif Wagers Romanssi. Tittarna föredrog ändå den framom Stina Girs (bilden) skuttiga Paula Koivuniemi-tolkning, kvällens mest schlageraktiga framträdande. Stina var den som fick minst tittarröster, vilket innebär att det nu är tre pojkar och en flicka kvar i tävlingen.

Det var nästan som om juryn fått slut på adjektiven på slutet, alternativt att de inte orkade upprepa sig när det kom till Ilpo Kaikkonen som avslutade kvällen. Rockiga Ilpo framstår fortsättningsvis som den mest troliga vinnaren.

Notera att Idols sänds redan halv sex nästa söndag på grund av valet. Då ska de tävlande framföra två av sitt livs viktigaste låtar var.

Ali ElkharamLentäjän poika: Fint och känsligt tolkat, tyckte juryn.

Stina Girs – Kun kuuntelen Tomppaa: Väldigt bra, igen, tyckte juryn.

Martti SaarinenViimeiseen mieheen: Fantastiskt, tolkat med intensitet, tyckte juryn.

Hennariikka Syvänne – Romanssi: Svår låt, vacker röst och känsligt tolkat, men alla toner träffade inte rätt, tyckte juryn.

Ilpo Kaikkonen – Paha vaanii: Mångsidig, tyckte juryn.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.