Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Talkshow

Avslaget Idols

6 maj , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

Har inte fått uppdaterat vad som hänt i Idols, vilket kanske säger något om angelägenhetsgraden hos det programmet. I söndagens fjärde och nästsista final gick det ju som väntat: Hennariikka Syvänne åkte ut vilket inte var ett dugg för tidigt. Hennes styrka var hennes späda tolkningar av finstämda ballader.

Nu är det alltså Martti Saarinen och Ali Elkharam som möts i finalen på söndag. Har svårt att se någon ny Antti Tuisku i någon av dem, men tror att Martti vinner. Han är en säker sångare, även om jag har svårt att se idolen och stjärnan i honom, varken i genren pop eller rock. Där har Ali mer potential rent habitusmässigt, men han skulle behöva rufsas till och skitas ner. I nuvarande skick är det för mycket prydlig och tyglad ekonomstuderande över honom.

I söndags sjöng de tre kvarvarande till komp av UMO Big Band, och det visade sig vara ett sätt att sålla agnarna från vetet. Martti var klart bäst. Gästdomaren Laura Voutilainen drog Aretha Franklins Think och det slog en att den sortens energiska nummer är vad som saknats i själva tävlingen. Det har helt enkelt varit väldigt lite show och risktagande i vårens Idols.

Kvällens låtar:

Martti Saarinen – Mustang Sally & Ainutkertainen: Bra sjunget, tyckte juryn som ville se honom i finalen.

Hennariikka Syvänne – Fly Me To the Moon & Prinsessalle: Juryn tyckte inte hon tog scenen i besittning i den första låten, men tyckte den andra låten satt som hand i handske.

Ali Elkharam – Knock On Wood & Minun tieni: Bra teknik, men för lite känsla, tyckte juryn.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.