Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Semester på hjul

30 maj , 2011, 19.38 Malin Slotte

 

En av MTV3:s sommarsatsningar är Karavaanarit, en programserie av Kim Finn om landets drygt 100 000 husvagns- och husbilsägare som drar ut på landsvägarna sommartid. Serien kretsar kring Camping Messilä utanför Lahtis, och dess värdpar Päivi Saarela och Hanski Yrjölä. Till sin hjälp har de också gårdskarlen Jussi Yrjölä.

Det blir besök på olika sommarevenemang runt om i landet och varje avsnitt följer en karavanarfamiljs strapatser. En av seriens centrala familjer är Hartikainens som renoverat upp en buss till en välutrustad sommarbostad på hjul.

I dylika serier hänger mycket på castingen, och kanske är det att man även slängt in några kändisar ett tecken på att man inte riktigt lyckats hitta tillräckligt färgstarka typer? Bland andra Noora Hautakangas, Wilma Schlizewski, familjen Mikkonen och Jutta Gustafsson kommer att medverka.

Första avsnittet gör verkligen sitt yttersta för att visa hur fartfylld, trevlig och härlig sommaren ska bli i detta sällskap. Folk dansar, slår volter och hoppar i plurret, och vad som än händer spelas fartfylld musik som taget från Stockmanns Galna dagar. Problemet är väl att det egentligen inte händer så mycket: Hanski jagar ankor på rymmen, Miss-Noora har problem med att låsa husvagnsdörren och pappa Hartikainen visar upp sin husbil.

Serien går tre dagar i veckan, från måndag till onsdag klockan halv åtta.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.