Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Sex och droger på sjuttiotalet

30 jun , 2011, 09.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Fyrans lillebrorkanal Jim repriserar dokumentären 70’s Fever i två delar, om sjuttiotalet, eller det amerikanska sjuttiotalet som det speglades i medierna för att vara exakt.

Det är fråga om en collageliknande dokumentär som tar upp det mesta med underhållningsvärde som hände i USA under decenniet. Efter att finans- och oljekrisen pliktskyldigt nämns i början, övergår man till något roligare: Studio 54, den legendariska nattklubben i New York med alla sina kändisar och utsvävningar.

Varken Vietnam eller Watergate går förstås att undvika, men den första delens stora intresse verkar ändå vara sex och droger. Det här var decenniet då drogerna flödade på nattklubbarna, homosexuella friskförklarades och feminister kritiserade familjeinstitutionen.

Del två ägnar sig åt seriemördare och ufon, båda tydligen något som skapade rubriker då. Visuellt byggs dokumentären upp av en strid ström av nyhetsbilder, varvade med korta intervjuklipp med personer som var med. Över allt pumpar decenniets discoörhängen.

70-talets tjusning, del 1/2 sänds i Jim i kväll torsdag kl. 21.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.