Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Tullen tar dig

7 jul , 2011, 10.05 Malin Slotte

 

I raden av tv-serier om myndigheter och deras mer eller mindre actionspäckade yrkesutövning står nu tullen i turen. I en serie på åtta delar får vi följa tullens arbete vid gränsstationer, i hamnar och på flytplatser.

Första avsnittet koncentrerar sig på Vaalimaa, Finland sydligaste gränsstation mot Ryssland, samt en färjterminal i Helsingfors. Det framgår att en av tullens främsta uppgifter är att se till att staten inte går miste om skatteintäkter genom att kvoten för vad som får införas överskrids. Det här gäller inte bara alkohol och tobak, utan också bensin som är hälften billigare på ryska sidan.

Mycket verkar också handla om iakttagelseförmåga och människokännedom, att upptäcka om någon är nervös eller beter sig misstänkt.

I Vaalimaa söker man mest igenom bilar. I hamnen blir det mera action och jobb då man tar in en man med droger på sig som vägrar samarbeta. En misstänkt drogpåverkad kvinna får till sin irritation gå igenom både läkarundersökning och röntgen. Med några få undantag döljs allas ansikten utom tulltjänstemännens.

Tullen startar i TV2 i dag torsdag kl. 22.05.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.