Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle

Grannfrid i trädgården

8 jul , 2011, 06.30 Malin Slotte

 

Det finns knappt en tv-kanal som inte sänder trädgårdsprogram så här års, både egenproducerade och importerade. Vissa år har också FST satsat på egna serier med trädgårdstema. I år bjuder kanalen inte på något eget nytt, däremot på flera trädgårdsserier inom Nordvisionsamarbetet.

Danska trädgårdsprogrammet Ønskehaven är en sådan serie. Där reser programledaren Camilla Ottesen och hennes arbetskarlar Tim Anker Mølkjær och Torben Hoffmann runt till folk och uppfyller deras trädgårdsdrömmar.

Det handlar om projekt som folk av olika skäl inte kommer sig för att ta itu med själva. Först ute är ett trist bostadshus med tolv lägenheter, vars tidigare oanvända gård görs om till gemensamt mångaktivitetsområde för invånarna.

Förändringen genomförs lagom pedagogiskt så att tittaren kan snappa upp tips om intresse finns. Syftet här är att få grannar att umgås – det är tokigt att folk i samma hus inte känner varandra, tycker man. Riktigt fint blev det. Men intressant hade det ju varit om teamet gjort ett återbesök för att se om trädgården faktiskt blev den mötesplats som det var tänkt.

Önsketrädgården startar i FST5 i kväll fredag kl. 18.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.