Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Klimakteriehumor

27 jul , 2011, 09.50 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Tv-repriserna duggar tätt sommartid, och en som kommer snabbt på är den sexdelade tyska dramaserien Die Klimawechsel (ZDF 2009) som visades i Yle Teema kring årsskiftet. Det handlar om klimakteriets tragikomiska jävlighet – och nej, fäll inte ut skygglapparna för det här höjer sig faktiskt över medelnivån.

Bakom serien står den tyska filmregissören och författaren Doris Dörrie och hon kryddar den rikligt med svart humor.

Det handlar om fem kvinnor som befinner sig mitt i hormonstormen – fyra på grund av klimakteriet, den femte som nybliven, äldre, utmattad mamma.Det är svettningar, humörsvängningar och panikattacker samt något som kanske kunde beskrivas som ”gumsjuka”: Här finns en ung, hunkig yogainstruktör – rörande insatt i äldre kvinnors hormonbesvär – samt en något mer klichéfylld, alltför ung elev som ”gillar äldre kvinnor”.

Det är nog denna rättframhet beträffande kropp och sexualitet – inte glamouren – som gjort att serien kallats för en Sex and the City för kvinnor i klimakteriet.

I rollerna Juliane Köhler, Maria Happel, Ulrike Kriener och Andrea Sawatzki m.fl.

Kvinnor med värmevallningar sänds i Yle Teema i kväll onsdag kl. 21.50.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.