Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Programserie

New York, New York

22 aug , 2011, 06.30 Malin Slotte

 

NY Confidential är en femdelad halvtimmesserie om New York som producerats av Arte i samarbete med bland annat Yle. Den sänds i sin helhet varje vardag denna vecka och presenterar i tur och ordning de mest kända stadsdelarna, från downtown Manhattan till Harlem, Bronx, Brooklyn och Queens. Fokus ligger just på hur stadsdelarna utvecklats under historiens gång, på arkitekturen och stadsplaneringen.

Det är informativt utan att vara särskilt kreativt vare sig visuellt eller berättarmässigt. Det behöver det i och för sig inte vara för att intressera när det handlar om en så mytomspunnen plats som städernas stad.

Serien är en del av ett New York-tema på kanalen i höst, med anledning av att det i år är tio år sedan terrorattackerna. Det var i downtown tvillingtornen stod. Det är här New Yorks framtid finns, som någon i dokumentären uttrycker det. De andra stadsdelarna får allt mer prägel av förort.

Ett annat område som genomgått en liknande utveckling från ruffigt till supertrendigt är Meatpacking District. Den tidigare upphöjda tågbanan High Line är sedan 2009 en park.

New Yorks många ansikten, varje vardag denna vecka i TV1 kl. 18.30 med repris följande dag.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.